Yoga, Mindfulness, Klank Workshops

Yoga Nidra en Klank Workshops

Yoga Nidra, in de 20ste eeuw bekend geworden dankzij Swami Satyananda, is een klassieke yogavariant waarbij het lichaam in een staat van totale ontspanning wordt gebracht. Tijdens de sessie luistert de deelnemer naar de instructies van de docent en wordt zo op systematische wijze via het bewustzijn door het lichaam geleid.

In deze staat kom je tot het punt van slaap zonder echt in slaap te vallen. Het vermindert stress en gevoelens van onrust en het is mogelijk om betekenis te geven aan wat je echt wilt.

De Yoga Nidra wordt gecombineerd met het gebruik van stemvorken en of klankschalen om de sessie nog meer karakter te geven. Een Yoga Nidra / Klanksessie duurt ongeveer 1,5-2 uur en zou je zelfs kunnen zien als een begeleide vorm van meditatie die gevolgd wordt door een reinigende energiesessie, waarbij de geluidsvibraties van de stemvorken je Chakras in balans brengen en energieblokkades opheffen.

Yoga en Klank Workshops

Geluidstherapie met stemvorken en klankschalen brengt ontspanning, vermindert stress en brengt evenwicht terug in het lichaam. De klank stuurt door niet alleen helende geluidsgolven door het energieveld, de meridianen en aura van ons lichaam. Ze bereiken ook de beenderen, spieren, bindweefsel en de organen. Het stelt het lichaam in staat om geheel ‘in sync’ of balans te komen.

De vibraties van de stemvorken en klankschalen hebben in de eerste plaats een positieve invloed op de cellulaire cyclus van stikstofoxide. Dit verjongt het metabolische proces in de cellen. Je zou het daarom een vorm van cellulaire Eerste Hulp kunnen noemen.

Met en yoga en klank workshop geniet je van de combi van klank en en yoga flow. De yoga flow is een Hatha based flow met pranayama ademshaling technieken.

Ademhalingstechnieken en Realiseer je Intenties

Gebruik ademhalingstechnieken en realiseer je intenties om je leven te resetten. Wij noemen dit in het engels: Intention Setting and Manifesting.

Heb je al eens geprobeerd om kennis te maken met mindfulness, meditatie of yoga, maar heb je soms toch het gevoel dat je ‘t niet “snapt”? Ook wel eens gestresst geweest omdat je “vergeet” adem te halen? Vind je het lastig om rust in je hoofd te vinden als je mindful wil zijn of probeert te mediteren?

In deze workshop van een uur maak je kennis met eenvoudige ademhalingstechnieken en een hele basic manier om van je negatieve gedachten af te komen. We bespreken en oefenen de voordelen van regelmatige ademhalingsoefeningen, we gaan in op hoe je je intenties creëert en hoe je je gedachten stuurt om wat je wil -en verdient- te realiseren.